011/344-29-36; 063/88-66-281; 063/88-66-282; Grasing PVC i ALU Stolarija; Beograd, Vračar, Vukice Mitrović 5A stolarijagrasing@gmail.com

Zastakljivanje Terasa, Balkona

Proširite površinu vašeg stana zastakljivanjem terase ili balkona
Koristite vašu terasu (balkon) bez obzira na vreme i godišnje doba

Zastakljivanje terasa

Zastakjivanje terasa omogućava elegantan način proširivanja životnog prostora i češće korišćenje terase bez obzira na spoljašnje vremenske uslove.

Način zastakljivanja terase i treba da bude prilagođen pre svega estetskoj i funkcionalnoj nameni prostora u kome zivite.

U Grasing stolariji Beograd možete izabrati neki od mnogobrojnih sistema zastakljivanja:

  • Stakleni balkoni
  • Klizni sistemi
  • Podizno klizni sistemi
  • Harmonika sistemi

Stakleni balkoni

Preklopni sistem sa gornjom i donjom vođicom

Sistem ima dve horizontalne „šine“ (gornju i donju) koje obezbedjuju raspodelu opterećenja i usmeravanje pokretnih panela.

Gornji I donji nosač stakla su pričvršćeni za staklene panele od kaljenog stakla debljine 8 ili 10 mm.

Zaptivanje izmedju staklenih panela se vrsi pomocu silikonskih „H“ traka.

Preklopni sistem bez donje vođice

Sistem ima jednu horizontalnu „šinu“ (gornju) čija je funkcija nošenje opterećenja i usmeravanje pokretnih panela. Gornji I donji nosač stakla su pričvršćeni za staklene panele. Preklopni sistem bez donje šine pruža zvučnu izolaciju, idealan je za postavljanje u restoranima u gradskom jezgru gde je frekvencija saobraćaja velika.

Svaki panel u donjoj zoni ima mogućnost zabravljivanja. Zaptivanje u donjoj zoni je obezbeđeno metlicama.

Harmonika sistemi

Harmonika sistemi se izrađuju od pvc ili alu materijala po meri za Vaš prostor. Pogodna su za pregrađivanje velikih raspona, i pravljenje multifunkcionalnog prostora. Za kafiće, restorane, i druge lokale su nezamenjiva, jer daju maksimalno iskorišćenje svakog milimetra vašeg prostora. U letnjim mesecima Vaš kafić, restoran, ceo se pretvara u baštu, tako da se ova investicija vrlo brzo isplaćuje.

Klizni sistemi

ALUMIL klizni sistemi (sa uli bez termoprekida)

Klizni sistemi imaju svoje prednosti u tome što se štedi unutrašnji prostor tj. krilo ne oduzima unutrašnji prostor kao što to rade klasična krila na šarkama. Cena je nešto niža nego kod klasičnog sistema na šarkama ili kombi sistema. Sistem dihtovanja je rešen preko četkica koje se integrišu u profil. Četkice ne stvaraju trenje kao gume i stoga omogućavaju klizanje krila.

Podizno klizni sistemi

(kombi princip)

Savremena arhitektura i moderni dizajn zahtevaju sve veće otvore na stambenim i poslovnim objektima.

Princip izrade je dvodelan (otklopno klizeći), s tim da je jedna strana uvek fiksna a druga klizna. Dihtovanje na ovakvom sistemu je savrseno a rukovanje maksimalno olaksano. Krilo koje klizi ujedno moze i da se kipuje.

Postavite pitanje, dodatno se informišite

Kontaktirajte nas